УПРАВЛЕНИЕ ЧРЕЗ ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО И МОТИВАЦИЯТА НА ПЕРСОНАЛА В МАЛКИЯ И СРЕДНИЯ БИЗНЕС

Автори

Ключови думи
персонал, управление, малък , среден бизнес.

Резюме
В настоящата разработка са представени същността, нормативната класификация и ролята на МСБ в България. Използван е методът на SWOT-анализа за по-пълното представяне на общото му състояние. Акцентът е поставен върху персонала и най-вече върху неговото ефективно управление, което ще допринесе за повишаване производителността и ефективността на всяка една организация. Направен е анализ на основните проблеми, свързани с качеството на човешките ресурси в МСБ и същевременно с това са дадени основни насоки за тях¬ното усъвършенстване.

JEL Класификатор: М.
Кодове на научна квалификация:
Страници: 15
Цена: 1 Точки

Още статии от този брой

  • АНАЛИЗ НА ДЕЙНОСТТА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ТЪРГОВИЯТА

    Организациите за насърчаване на експорта (или както по-общо и често срещано се наричат в икономическата литература – организации за насър¬чаване на търговията) са широко разпространени както в развиващите се, така и в развитите държави. Дейностите им включват изграждане на имидж на износителите, юридически консултации, реклама и маркетинг на ...

  • ORGANIZATIONAL CONFLICTS AND THE GENERATIONAL DIFFERENCES

    Diversity is a reality that is becoming more and more important in modern businesses. One of the factors contributing to this diversity is the age gap between generations. It is hard for the different generations to work with each others, since each of them has its own work-attitudes and characteristics, which may result in various ...

  • ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ВЪЗДЕЙСТВИЕТО Й ВЪРХУ ПЕРИФЕРНИЯ РЕГИОНАЛИЗЪМ

    Една от трите общи политики в Римския договор за създаването на Европейската икономическа общност е Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Основните цели, стоящи пред ОСП, са увеличаване произво¬дителността на селското стопанство чрез въвеждане постиженията на научно-тех¬ническия прогрес и оптимално използване на производствените ...