ПОДХОДИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КРИЗИ В ХОТЕЛИЕРСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ
Автори
Ключови думи
икономическа криза, подходи, хотелиерство.
Резюме
Хотелиерският бизнес е една от най-засегнатите от икономическите кризи индустрии поради високата зависимост от свободното потребителско търсене и капиталоемкия характер на дейността. Възстановяването на тази дейност изисква прилагането на це-ленасочени стратегии за управление на кризи, базирани на анализ на предходни кризи, натрупан опит и способност за адаптиране.
Настоящата разработка има за цел да разгледа подходите за управление на икономическите кризи в хотелиерската индустрия, като се базира върху анализ на теоретично обосновани и практически приложими подходи, прилагани по време на кризисни ситуации. За целта се очертават факторите и елементите на икономическата криза, предлагат се стратегии за управлението й чрез оценка на риска и се представят подхо-ди, базирани върху моделите за управление на риска, които биха имали полезна практическа стойност за хотелиерите и за икономическите субекти в туризма.
Кодове на научна квалификация:
Страници: 11
Цена: 1 Точки

