РОЛЯТА НА РЕГУЛАТОРНИТЕ РАМКИ НА ЕС ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЕМИСИИТЕ ОТ ПАРНИКОВИ ГАЗОВЕ

Автори

Ключови думи
въглероден диоксид (CO2), въглеродно неутрална икономика, емисии на парникови газове, биогорива.

Резюме
Настоящата разработка има за цел да анализира вътрешните политики на изследваните страни‒членки от Европейския съюз относно прилагането на Директивата за енергия от възобновяеми енергийни източници. Предизвикателствата пред тях са свързани с нови бизнес модели и технологии, които допринасят за постигане на ефективността в транспортния сектор. С основен принос за постигането на устойчивост в транспорта е повишаващият се процент на смесен биодизел от ново поколение, както и заложените цели в дългосрочен план. Поместените резултати очертават стремежа на регулациите, но и тяхната необходимост за достигането на въглеродно-неутрална икономика. Посредством прилагането им тяхната ефективност би повлияла благоприятно в редица аспекти на обществото и индустрията. Ползите от внедряването им са предпоставка за едно светло бъдеще, което би гарантирало енергийна ефективност в мащабите на ЕС.

JEL Класификатор: O1, Q42, Q48.
Кодове на научна квалификация:
Страници: 9
Цена: 1 Точки

Още статии от този брой

  • РОЛЯ НА ИНОВАЦИИТЕ В ТУРИЗМА

    В разработката е обоснована ролята на иновациите в туризма, като са представени основните видове иновации, свързани с туризма, и техните особености. Изследвани са причините за тяхното създаване, развитие, разработване и поддържане, а също и влиянието им върху туристическия пазар, индустрията и туристите, както и нуждата от тях. Разгледан е ...

  • ЛИДЕРСТВО И ОРГАНИЗАЦИОННО РАЗВИТИЕ

    Лидерството е феномен, който занимава изследователите на човешкото поведение не от вчера, а още от зараждането на цивилизацията. В различните периоди на изследване на разнородните му особености и обстоятелства се обособяват множество теории за неговото обяснение. Повечето от тях са на единно мнение, че ролята на лидера за развитието на екипа и ...

  • МЕНЮ ИНЖЕНЕРИНГ – ИНСТРУМЕНТ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА РЕВЕНЮ МЕНИДЖМЪНТ В РЕСТОРАНТЬОРСКИЯ БИЗНЕС

    Целта на разработката е да се систематизират моделите за анализ на менюто за ресторантьорски бизнес и да се приложи подходящ инструментариум, на базата на който да се осъществи меню инженеринг като инструмент за максимализиране на приходите и оптимизиране на рентабилността. В първата част на студията е разгледано значението на менюто в ресторанта. ...